top of page

İngilizce Öğrenmenin En Kolay Yolu

Bu blog yazımda İngilizce öğrenmenin en kolay yolu nedir ve en kısa zamanda akıcı bir İngilizce öğrenmek için hangi teknik ve yöntemlerin kullanılmasının gerektiğini anlatacağım.



İngilizce öğrenmenin en kolay yolunu anlatmaya size birkaç soru sorarak başlamak istiyorum.


Hayatınızda ilk kez menemen yaptığınızı hatırlayın. Annenizden menemen tarifini aldıktan sonra herkesin beğenisini alan menemeni yapmak için ne kadar uğraştınız ve bu ne kadar sürdü? Veya şu anda usta bir mangalcı olduğunuzu varsayarsak, mangal ateşini yakmayı ve köfteleri tam kıvamında pişirmeyi öğrenmeniz sizi ne kadar uğraştırdı ve ne kadar sürdü? Ya da şu anda usta bir şoför olduğunuzu düşünürsek ilk direksiyona geçtiğinizden sonra arabayı her türlü ortamda ve koşulda ustaca kullanabilmeyi öğrenmeniz sizi ne kadar uğraştırdı ve ne kadar sürdü?


Ben hemen kendimle ilgili bu soruları yanıtlayayım. Ben şu anda gerçekten usta bir mangalcıyım; ateşimi hiç zorlanmadan yakarım ve köfteleri en iyi kıvamında pişiririm. Ancak bu ustalığa erişene kadar ziyan ettiğim kömürleri ve köfteleri size anlatırsam İstanbul’dan Ankara’ya yol olur.


Şu anda kendine güvenen usta bir şoförüm; her türlü şartta arabayı ustaca kullanırım. Fakat ilk arabamı alıp ilk kez direksiyon başına geçtiğimde, daha önceden aylarca boş arazilerde antrenör eşliğinde uygulama yapmama rağmen ilk trafiğe çıktığım gün ilk bir saatte beş kez trafik cezasını aldım. Üstelik arabayı kullandığım trafik de İstanbul trafiği gibi yoğun zorlu bir trafik değildi, cadde üzerinde üç beş arabanın seyahat ettiği sakin bir trafikti. Sonra bir iki ay boyunca arabayı oldukça yavaş ve tedirgin bir şekilde kullandım. Daha sonraları ise artık gece vakti uzun mesafe yolculuklara çıkmaya başladım, trafikte başkalarının hatasından dolayı oluşan kaza anlarını kıl payı da olsa ustaca kurtarmaya başladım, kısacası şoförlükte ustalaştım.


Bu soruların ve bu sorularla ilgili kendi deneyimlerimi anlatmamın İngilizce öğrenmenin en kolay yolu ile alakasını merak ediyorsunuzdur. Bunların İngilizce öğrenme ile ilgisi şudur:


  • Kimse önce menemen yapmayı öğreneyim sonra misafirlerime menemen yaparım demez

  • Kimse önce mangal yapmayı öğreneyim sonra arkadaşlarıma mangal partisini veririm demez

  • Kimse önce araba kullanmayı öğreneyim sonra İstanbul’un yoğun ve zorlu trafiğine çıkarım demez

Aynen bu şekilde de “Önce İngilizce öğreneyim sonra gerek iş ortamında gerekse ihtiyaç duyduğum başka durumlarda konuşarak, yazarak veya okuyarak kullanırım” dememelisiniz.


İngilizceyi öğrendiğiniz ölçüde ve bildiğiniz ölçüde hemen konuşarak, yazarak ve okuyarak kullanmaya başlamalısınız. Çünkü bu üç uygulamayı ne kadar sık yaparsanız İngilizce dil becerileriniz o kadar hızlı gelişir. Bunlara bağlı olarak İngilizce öğrenirken hızlı ve kolay bir şekilde yol almanız için iki tane çok önemli aracı kullanmalısınız.


Birincisi, yetişkin ve çocuklar için İngilizce öğretme yaklaşım ve tekniklerini ustaca kullanabilen en doğru İngilizce öğretmenini veya eğitmenini bulmalısınız. Çünkü İngilizce öğrenme yolculuğunuzda sizi amaçladığınız hedeflerinize ders anlatımları ve yönlendirmeleri ile en verimli bir şekilde ulaştıracak öğretmen veya eğitmen desteği kaçınılmaz derecede önemlidir.


İkincisi, doğru bir teknik ile adım adım ilerlemelisiniz. Çünkü bir tekniğe göre ilerlemeden gelişigüzel ilerlediğiniz zaman kendinizi basit ifadeler ile İngilizce ifade etmeye başlasanız da asıl hedeflediğiniz sonuçlara ulaşmanız ya hiç mümkün olmayacaktır ya da çok masraflı ve oldukça uzun vadeli olacaktır.


Soru veya yorumlarınızı iletişim bölümünden iletirseniz kısa zaman içinde memnuniyetle yanıtlarım.








Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page